Bir başka kıyamet senaryosu daha: 23 Nisan’da Dünya’nın sonu gelecek!

Kıyamet gününün yaklaştığını öne süren felaket senaryolarına bir yenisi daha eklendi. Dünyanın en ünlü kıyamet günü kahinlerinden birisi olan William Miller, 23 Nisan tarihinde Gezegen X’ten kaynaklı küresel felaketin gerçekleşeceğini seneler öncesinden söylemiş.

Kendi alanlarında ünlü olan kahinler ve kıyamet günü tahmincileri 23 Nisan tarihinde Dünya’nın sonlanacağını öne sürdü. Gezegen X (bazı kaynaklarda Nibiru olarak geçiyor) olarak isimlendirilen gizemli bir gezegenin Dünya’ya çarpmasıyla gerçekleşecek felaketin tüm canlılığı sonlandıracağı yönündeki tahminler bundan seneler öncesine dayanıyor. İddiaları ortaya atan ilk isim ise William Miller.

Bir Baptist vaiz olan Miller, kutsal kitapları incelediğini ve 23 Nisan tarihinde kıyametin kopacağını tahmin ettiğini dile getirmişti. 1800’lü senelerde tahminlerde bulunan Miller, birkaç seneye ait tarihin bulunduğunu ancak hangisinde kıyametin kopacağını henüz bilmediğini de belirtmişti ve bu tahminlerden sonuncusu içerisinde bulunduğumuz seneyi işaret ediyordu. Elbette bu tarihi işaret eden tek kişi Miller değildi.

Kıyamet günü Nibiru

David Meade’de birkaç gün sonra kıyametin kopacağını ileri süren isimlerden birisi. Daha önceden yıldızların ve gezegenlerin konumundan dolayı 2017 senesinin 23 Eylül tarihinde kıyametin kopacağını belirten Meade, 23 Nisan’da Jüpiter, Güneş, Ay ve Başak takımyıldızının İncil’de yer alan Revelation 12:1-2 bölümüne benzer şekilde konumlanacağını ileri sürdü. Bu bölümde “Güneş ile örtünmüş bir kadının ayakları altında Ay, başının üzerinde ise 12 yıldız bulunacak.” yazıyor. İlginç bir şekilde bu tarihte Jüpiter’in Başak ile değil, Terazi takımyıldızı ile aynı hizaya geleceği biliniyor ancak Meade’in tahmini bu yönde.

Kıyametin nasıl kopacağı yönündeki tahminler ise çeşitlilik gösteriyor. Birçok kişi doğaüstü olayların yaşanacağını söylüyor, ancak Gezegen X’in bir anda ortaya çıkıp gezegenimizi yok edeceği de tahminler arasında yer alıyor. Anlaşılan hangi tahminin “doğru olduğunu” öğrenmek için 23 Nisan’ı beklememiz gerekecek.