22 yaşındaki Bitcoin milyoneri, 35 milyon dolarını dolandırıcıya kaptırdı

Kripto paraların yükselişiyle 22 yaşında Bitcoin milyoneri olan Aarni Otava Saarimaa, 35 milyon dolarını bir ICO dolandırıcısına kaptırdı.


Sıradan para birimlerinden çok daha farklı bir yapıya sahip olan kripto paralar, geçtiğimiz birkaç sene içerisinde birçok kişiye milyonlar kazandırdı. Bu kişilerden birisi olan 22 yaşındaki Aarni Otava Saarimaa, bir ICO dolandırıcısına 35 milyon dolar kaptırmasıyla gündeme geldi.

Finlandiyalı milyoner, 27 yaşındaki Tayvanlı aktör Jiratpisit “Boom” Jaravijit’in kendisine geldiğini ve Dragoncoin isimli bir kripto para oluşturmak adına yatırım topladıklarını söyledi. Yeni kripto paranın kumarhanelerde kullanılmak üzere özelleştirildiğini öne süren Jaravijit, Saarimaa’nın 35 milyon değerinde yatırım yapmasını sağladı. Yatırımının karşılığını almayı ve kripto paranın kullanıma sunulmasını bekleyen Saarimaa ise uzun bir süre bekledi ancak Jaravijit’ten cevap alamadı.

Bitcoin

Bu noktadan sonra polise giden Bitcoin milyoneri, Jaravijit’in yakalanmasını sağladı ancak 35 milyon dolar için artık çok geçti. Yapılan incelemeler sonucunda bu paranın nakde çevrildiği, Jaravijit’in kardeşleri üzerinden Tayvanlı bir çetenin kasasına aktarıldığı ortaya çıktı. Polis, Jaravijit’in kardeşlerini arıyor ancak paranın sahibine ulaştırılması oldukça düşük bir şans.

Kaynak