2020 Yılının En Çok Tercih Edilen Teknoloji Ürünleri Neler Oldu?

2020 Yılının En Çok Tercih Edilen Teknoloji Ürünleri Neler Oldu?

Teknoloji ürünleri üreten firmalar, her yıl piyasada hızlı tüketim yani gıda ürünleri üreten firmalardan sonra en çok ciro elde eden firmalardır. Ancak bu yıl Pandemi’nin de etkisi ile hem teknoloji ürünlerinin satışı geçtiğimiz yıllara göre daha da arttı hem de bazı ürünler özellikle ön plana çıktı. Biz bu yazımızda hangi ürünlerin bu yıl ön planda olduğunu ve daha çok satın alındığını yazacağız. Pandemi’nin etkisi ile yaşam şartlarımızda da birçok değişiklik oldu. Bu sebeple bilgisayar ve tablet satın alımı geçtiğimiz yıllara göre ciddi oranda artış gösterdi. Ayrıca evde kalınan sürenin fazlalığı sebebi ile oyunları ve internet üzerinden flim ve dizi izlemeyi destekleyecek smart televizyonlarında satışında artış söz konusu. Ayrıca bu yıl hayatımıza giren robot süpürgeler de hatırı sayılır bir oranda satış oranına sahip.

Tüm bu teknolojik ürünleri satış oranlarına göre sıralayacak olursak; en çok diz üstü bilgisayarlar, tabletler ve ardından gaming hazır sistemleri oluşturmaktadır.

2020 Yılının En Çok Tercih Edilen Teknoloji Ürünleri Neler Oldu?

Teknoloji Ürünlerine Yardımcı Aksesuarlar Nelerdir?

En çok satılan bu teknolojik ürünlerine destek olarak kullanılan aksesuarlar ise yine Pandemi döneminde fazlası ile satın alındı. Eğitimlerin online olması ve ofis yerine evde çalışmanın aktif olduğu bu dönemlerde kulaklık, monitör, kamera, mikrofon gibi aksesuarlar da en çok satın alınanlar arasında yer almaktadır. Diz üstü bilgisayar satışlarında ciddi oranda artış olsa da masaüstü bilgisayar kullanıcıların bilgisayar kasası ve ana kart satın alma oranı da mevcut satın alıma göre 2,5 kat artmış bulunmaktadır.

Döviz Artışının Teknoloji Ürünlerinin Satın Alımında Etkisi

Pandemi dönemi sebebi ile her şeyin fiyatı arttığı gibi maalesef döviz kuruda ciddi oranda artmıştır. Teknoloji ürünlerinin ülkemize dövize endeksli olarak geldiğini düşünürsek, dövizdeki artışın teknoloji ürünlerinin fiyatlarını da çok fazla olumsuz etkilediğini söyleyebiliriz. Ancak mevcut dönemin getirdiği şartlardan dolayı zorunlu alınan ürünleri, takip edip indirimli dönemlerde taksitli satın alım yaparak ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bu dönemde gerçekten ihtiyacı olunan ürünler satın alınmaya devam edilirken, ertelenebilecek ihtiyaçlar ise döviz kurundaki artış sebebi ile askıya alınmış ve yıl içindeki satış oranları geçtiğimiz yıla göre düşüş göstermiştir.