2017de tanidigimiz kripto paralarin cogu yok oldu

2017’de tanıdığımız kripto paraların çoğu yok oldu

2017 yılında bilim dünyası en çok kripto para birimi ile dikkat çekti. Bitcoin’in yükselişiyle beraber gündemi takip eden herkes sanal para birimi hakkında bilgi sahibi olmayı başardı. Ancak geçtiğimiz yıldan bugüne birçok kripto para birimi bir balona iğne değdirir gibi patladı.

Geçtiğimiz yıl Eylül ve Ekim ayı arasında tek seferde yükselişe geçen Bitcoin bir anda herkesin dikkatini çekti. İnsanlar küçük yatırımlarla çok para kazanan birkaç kişiyi görünce büyük merak salmaya başladı.

Çok büyük ilgi ve talep gören Bitcoin’in fiyatı aniden roket gibi uçarken, küçük yatırımcılar Bitcoin gibi diğer kripto paralara yöneldi. Zaten piyasada Bitcoin gibi 1500’ü geçen kripto para var. Tabii ki bunların içerisinde hangisine ne olacak anlamak oldukça zor.

Yapılan araştırmalar sonucu geçtiğimiz yıl 2017’de 902 adet kripto para hakkında detaylı bir araştırma yapıldı. %46’sı piyasaya çıktıktan hemen sonra yok oldu veya değersizleşti diyabiliriz. 142 tanesi ise yetersiz fon kaynağından kayboldu. 276’sı ise çok yavaş bir şekilde silinmeye başladı ve insanları dolandırdı. 113 kripto para ise sosyal medya hesaplarında sert rüzgarlar estiriyor.

Sonuca bakıldığında 4-5 kripto para dışında diğer sanal paralar pekte iyi görünmüyor.