Pawn Stars Card Featured 1

20 senelik Pokemon kartları 400 bin TL’ye satıldı!

1999 senesinde satışa sunulan ve senelerdir kutusu açılmamış şekilde saklanan Pokemon kartları, açık artırmada 56 bin dolara satıldı.


Yaklaşık 20 sene önce satışa sunulan First Edition Pokemon kartları, ABD’de yapılan açık artırmada 56 bin dolara (yaklaşık 400 bin TL) yeni sahibini buldu. 20 bin dolardan başlayan açık artırma böylesine yüksek fiyatlara ulaşılacağı tahmin ediliyordu, çünkü kutunun içerisinde bulunan kartlar da binlerce dolar değere sahip.

Kutu içerisinde 11 farklı kart bulunuyor ve bu kartlardan beşi sıradan, üçü sıra dışı, ikisi Enerji kartı ve birisi ender veya Foil kartı. Üretim sayılarına bakacak olursak kutuda oldukça değerli Foil kartının bulunma şansı %33. Ancak kutuda bulunan kartlar ne olursa olsun yeni sahibinin de kutuyu açmayacağına hiç şüphe yok.

Geçtiğimiz Nisan ayında özel bir Charizard kartı 55 bin dolara alıcı bulmuştu. Bazı kart sahipleri, böylesine ender kartları yüksek fiyattan satabilmek adına senelerce elinde tutuyor veya 400 bin dolara alıcı bulan bu kutuda olduğu gibi koleksiyona eklenebilecek parçaları saklıyor. Pokemon’un bundan seneler sonra da gayet popüler olacağı, bu koleksiyon parçalarının da geçen senelerle birlikte değer kazanacağına hiç şüphe yok.

Pokemon kartları

Kaynak