WhatsApp Business uygulamasi Windows 10 Mobil icin geldi

16 Yaşından Küçükler WhatsApp Kullanamayacak!

Popüler uygulamalar arasında yer alan WhatsApp, Avrupa Birliği (AB)  ülkelerinde 16 yaşından küçükler tarafından kullanılamayacak. Uygulama kullanıcılarından 16 yaşından büyük olduklarını doğrulamalarını talep edecek.

AB ülkelerinde Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp kullanım yaşı 13 olmasına rağmen, yeni veri güvenliği kurallarını önümüzde ki ay hayata geçirmeden önce kullanım koşullarını revize etti.

Birkaç hafta içinde uygulamaya koyulacak olan kullanım koşulları nedeni ile WhatsApp, kullanıcılardan 16 yaşından büyük olduklarını doğrulamalarını talep edecek.

Yeni yaş sınırı uygulamasının nasıl mecbur tutulacağı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.

GDPR yani AB Genel Veri Koruma Kuralları’nın 25 Mayıs‘ta hayata sokulacak ve böylelikle kişiler şirketlerin ellerinde ki bilgileri nasıl kullanabileceği konusunda denetim sahibi olacak. Ayrıca kişiler İstediklerinde bilgilerinin silinmesini talep etme  hakkına da sahip olabilecek.

Yeni gelecek olan GDPR kurallarına göre çocukların kişisel verileri ile pazarlama veya kullanıcı hesabı açmak adına toplanmasını da önlemeye yönelik düzenlemeler de bulunuyor. Yeni uygulama AB ülkelerini kapsadığından; dünyanın geri kalanı ile ilgili yaş sınırının 13 olarak kalması planlanıyor.