Yigit Can Yılmaz

16 Yaşında ki Yiğit Can Yılmaz, Şimdi de Apple’ın Teşekkür Listesine Girdi!

Kahramanmaraş’da yaşayan ve 16 yaşında olan, lise öğrencisi Yiğit Can Yılmaz, geçtiğimiz aylarda Siri’de ki açığı bularak Apple’ın onur listesinde yer almıştı. Şimdi ise Safari’de bir güvenlik açığı tespit ederek, Teknoloji devi’nin teşekkür listesine girmeye hak kazandı.

Kahramanmaraş‘ta lise eğitimine devam eden 16 yaşındaki lise öğrencisi Yiğit Can Yılmaz, daha önce elde etmiş olduğu başarının üzerine yeni bir başarıya da imza atarak Apple’ın teşekkür listesine girmeyi başaran ilk türk olma ünvanına sahip oldu. Kendisini başarısından dolayı tebrik ediyoruz.

Yiğit Can Yılmaz‘ın Apple‘ın teşekkür listesinde yer almasını sağlayan başarısı ise Apple‘ın tüm ürünlerinde varsayılan tarayıcısı olan Safari‘de yer alan bir güvenlik açığı tespit etmesi ile gerçekleşti. Yılmaz, bulduğu açığı Apple yetkililerine bildirdi ve karşılığında şirketin teşekkür listesine girmeye hak kazandı.

Yılmaz açıklamasında şunları: “Örneğin kötü niyetli bir internet sitesi sahibi, yazmış olduğu kodu kullanarak sizi ‘www.apple.com’ adresindeymiş gibi gösterebiliyordu. Sitesine Apple’ın tasarımlarını ekliyordu ve adres çubuğunu değiştirebiliyordu. Bu sayfa içerisine konulan bazı linkler sayesinde, kullanıcıların kredi kartları bilgilerinin çalınmasına neden olabiliyordu. Kötü niyetli kişiler bilgilerinizi kötü amaçları için kullanabiliyorlardı.” İfade etti.

Bulduğu açığın uygulamalı olarakta Apple‘a aktaran Yılmaz’ın bu konunun üzerinde 1,5 ay çalışma yaptığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: “Sayfa içerisinde veri girişi yapmayı başararak uygulamalı anlattım. Benim bu çalışmam üzerine Apple, yeni bir güvenlik politikası geliştirme kararı aldı. Safari altyapısı olan WebKit’in güvenliğinin geliştirilmesine yardımcı olduğum için beni teşekkür listesine eklemeye karar verdiler. Apple’ın ek teşekkür listesine giren ilk Türk unvanını kazandım. E-mail ile bildirdiler ve 14 Şubat’ta ismim listeye eklendi.” dedi.