paypal 1 1

1,6 milyon PayPal kullanıcısının hesap bilgileri çalınmış olabilir

PayPal Holding Inc. tarafından paylaşılan bilgilere göre kullanıcı bilgilerinin bulunduğu sistemde, TIO Networks nedenli bir açık bulundu. Açıktan ötürü 1,6 milyon kullanıcının bilgisi çalınmış olabilir.

PayPal Holding Inc. kullanıcı bilgilerinin depolandığı sistemdeki açıktan dolayı 1,6 milyon kişinin bilgilerinin çalınmış olabileceğini duyurdu. PayPal’a ait olan TIO Networks’ten kaynaklanan bu açıktan ötürü kullanıcıların isimleri, adresleri, sosyal güvenlik numaraları, giriş bilgileri ve banka hesabı bilgileri ele geçirilmiş olabilir. TIO Networks, PayPal kullanıcıları tarafından fatura ödemek ve banka işlemlerini yürütmek adına kullanılan bir sistem olduğu için hangi bilgilerin çalınmış olabileceği bu sistemin kullanımına da bağlı.

PayPal

PayPal’un açıklama yapmasının ardından New York Finansal Hizmetler Bölümü, sorunun araştırılması ve siber güvenlik eksikliğinden kaynaklı sorunun çözüme kavuşturulması adına şirket ile birlikte çalışmalar başlattığını duyurdu. Yapılan incelemeler sonucunda PayPal’ın 238 milyon dolar nakit ödeyerek satın aldığı TIO Networks suçlu bulunursa, şirkete yüklü bir miktar para cezası kesilebilir ve dava açılabilir.