Bill Gates

Bill Gates Süper İnek Projesine Adım Atıyor!

Dünyanın en zengin isimlerinden bir tanesi olan Bill Gates bu kez çok ilginç bir alanda yatırım yapmayı planlıyor!

Microsoft firmasının kurucusu, milyarder iş adamı Bill Gates’in yeni yatırım planı İngiliz inekleri ile Afrika’nın çetin ikliminde yetişmiş ineklerinin genleri ile destekleyerek her bölgede ve ortamda en iyi şekilde beslenebilen inekler meydana getirmek.

İngiltere’de bulunan inekler günlük ortalama olarak 19 litre süt verebilmektedir. Afrika’daki ineklerin ise günlük verdikleri süt miktarı ortalama 2 litreyi bulmakta. Plana göre İngiliz ineklerinin genleri Afrikalı ineklere naklettirilerek zor şartlarda dahi daha yüksek verimli süt vermeleri hedefleniyor.

Daha Yüksek Verimli İnekler Üretecek!

Bill & Melinda Gates Vakfı dünya üzerindeki ve özellikle Afrika kıtasındaki sağlık, açlık gibi sorunların giderilmesinde yıllardır oldukça yüksek fonlu yardımlarda bulunuyor. Artık teknoloji dünyasındaki doygunluğun ardından kendini bu tür hayır işlerine adayan Bill Gates üretilecek süper inekler ile birlikte Afrika’daki insanların neredeyse 6 kat daha verimli ineğe kavuşmasını sağlayacak!

Afrika’daki yoksullukla savaşmanın en doğru yolunun tarım ve hayvancılığın geliştirilmesinden geçtiğini düşünen milyarder, süper inek projesine 40 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı.