Farkındalık Meditasyonu

15 Dakika İçinde Mışıl Mışıl Uyumak İstermisiniz?

Günümüz toplumunda insanların en çok çektiği rahatsızlıklardan bir tanesi kuşkusuz uyku problemleri! Bu problemlerin başını ise kuşkusuz geceleri kafamızı yastığa koyduğumuzda gelmek bilmeyen uykular.

Daniel Barone adındaki bir Nörolog geceleri daha hızlı ve rahat uyumak için geliştirdiği farkındalık meditasyonu ile herkese problemsiz uyku rahatlığı vaat ediyor. Geceleri birçok insan aklına takılan sorunlar gün yorgunluğu, stres ve baş ağrısı gibi nedenlerden dolayı kafasını yastığa koyar koymaz uykuya dalamıyor. Bu durum bazı insanlarda saatlerce süren bir savaşa dahi dönüşebilmekte. Nörolog Barone’un uyku problemlerine dikkat çekecek bir tavsiyesi bulunuyor.

Farkındalık Meditasyonu ile 15 Dakikada Uykuya Dalın

Nörolog kendisinin de her gün 15 dakika boyunca uyguladığı meditasyon ile insanlarda gözüken savaş ya da kaç etkisini minimuma indirgediğini ifade ediyor. Kuşkusuz hiç kimse uyuyacağı sırada savaş veya kaç etkisini doruğa çıkmasını istemez. Geceleri rahat rahat uyumak herkesin hayal ettiği bir şeydir.

Farkındalık meditasyonu adı verilen uygulama birkaç adımdan oluşuyor. Toplam 15 dakika süren bu meditasyon yapıldığında insanları mışıl mışıl uyutuyor. İlk adım olarak sessiz ve karanlık bir odaya gitmeniz veya odanızı bu hale getirmeniz gerekiyor. Nörolog çoğu zaman bu süreyi sessiz geçirdiğini belirtse de bazı zamanlar kulaklıkla müzik dinlediğini de ekliyor. Bir sonraki adımda ise dik bir şekilde oturup ellerinizi bacaklarınızın üzerine yerleştirmelisiniz. Bu adımdan sonrada yapılması gereken tek şey gözlerin kapatılıp burundan nefes alıp ağızdan vermek.

Meditasyonun asıl amacı insan vücudunu rahatlatmak yani uyku için bedeni bir nevi hazırlamak olarak görülüyor.