Google Play Article Featured 1

132 Android uygulama Windows’u Tehlikeye Sürüklüyor

Bu sefer kötü yazılımların kötü geliştiricileri, çok sessiz ve karanlık yoldan çalışmalara devam ediyor. 132 uygulama Android’in yanı sıra Windows işletim sistemini bile etkileyebilir derecede zararlı görünüyor.

Güvenlik analistleri ise, Google Play Store’da yer alan 132 adet zararlı uygulama Windows’u etkilemek adına Android cihazları ele geçirdi.

Güvenlik uzmanlarının açıklamalarına göre 132 adet uygulama, HTML sayfalarının kaynak kodu içerisinde ufak bir iFrame içermekde ve kullanıcıları garip bağlantılara yöneltmekte.

Araştırmacılar zararlı uygulamaları bulmaya çalıştıkça sunucuların çöktüğünü belirtti. Ayrıca 132 uygulamadan biri, Android cihazlara EXE dosyası yüklemeyi deneyerek görenleri şaşırttı.

42436e6c6ec528439158d3f8d988bddf48cdafd7

132 uygulamanın garip HTML ve Base64 kodlarıyla Windows ile çalışabilecek VBScrip içerdiği görüldü. Aslında Android, EXE dosyalarını çalıştıramadığı için pek tehlike olduğu sayılamaz. Fakat akıllı telefonu bilgisayarınıza bağladığınızda işlerin değiştiğini söyleyebiliriz.

Enfekte olan bu uygulamaları keşfeden Palo Altı Networks araştırmacıları, EXE dosyasının “host” dosyasının yanında Windows güvenlik ayarlarınıda değiştirebildikleri öğrenildi.