google drive logo 1

12 Mart 2018 İtibari ile Google Drive Olmayacak!

24 Nisan 2012 yılında hizmet vermeye başlayan Google’a ait bulut üzerinde depolama hizmeti olan Google Drive’ın kapatılacağı açıklandı.

Yapılan açıklama ile Google Drive’ın 11 Aralık 2017 itibari ile PC ve Mac cihazları için destek hizmetinin sonlandırılacağı açıklanırken; 12 Mart 2018 itibari ile de tüm hizmetlerin tamamının sonlandırılarak Google Drive’ın kapatılacağı açıklamaya eklendi.

Google Drive’ın yerini alacak olan Backup and Sync ile Drive File Stream uygulamaları ile gereksinim duyulduğunda daha hızlı hizmet alınabilecek. Drive File Stream masaüstü veya dizüstü PC uygulaması ise tüm G Suite müşterilerinin kullanımına açılmış durumda.

Google Drive’ın Yerine Ne Sunulacak?

Kapatma işlemi PC odaklı olduğundan Web ve akıllı telefon üzerinden Google Drive’a erişim sağlanabilecek. Drive File Stream kullanmak istemeyenler için de alternatif Backup and Sync seçeneği sunulacak.

Google, PC ve Mac’te Drive kullanıcılarına konu ile ilgili olarak ekim ayında bilgilendirme yapacağını belirtirken; Drive File Stream ile Backup and Sync aynı anda kullananlara da depolama alanından yer açarak tasarruf etmek için My Drive’ı tercih etmelerini isteyecek.