Sosyal Medya Fenomen

11 Türk Fenomen Gözaltına Alındı

Sosyal medyadan gençleri uyuşturucu madde kullanımına teşvik ettikleri ileri sürülen kişilere yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.


Türkiye genelinde yapılan büyük operasyonda, 26 il de düğmeye basıldı. Bu sefer Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın hedefinde, sosyal medyada gençleri uyuşturucu madde kullanmaya teşvik ettikleri ileri sürülen kişiler vardı.

İstanbul, Fatih ve Beşiktaş ilçeleri olmak üzere 16 farklı ilçede eş zamanlı gerçekleştirilen  baskınlarda, 11 sosyal medya fenomeni ve YouTuber’i gözaltına aldı. Fenomenler, sosyal medya üzerinden, uyarıcı madde veya uyuşturucu kullanımını alenen özendirme veya bu nitelikte yayın yapmakla suçlanıyor.

Aralarında “Deep Turkish Web” adlı kanalın sahibi olan Erdi ve Emre Kırgız kardeşlerin de yer aldığı operasyonda polisler, yaptıkları arama sonrasında, 840 binden fazla abonesi olan kanalın sahibi kardeşleri, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Kardeşlerin ifadelerinde ise, yaptıkları içeriklerin mizah amaçlı olduğunu ve gerçek kişiler ve kurumlarla bir bağlantısı bulunmadığını belirttikleri öğrenildi.

Geçtiğimiz aylarda da gözaltına alınan Deep Turkish Web kanalının sahibi Erdi ve Emre kardeşler, emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmışlardı.