Spotify 1 scaled

100 Milyon Premium Kullanıcıya Rağmen: Spotify Zarar Ediyor

Spotify yeni şirket rakamları yayınladı. Bu süreçte, akış hizmeti sağlayıcısı, 100 milyondan fazla kullanıcıyı premium piyasaya ikna etti – bu da diğer pazarlara genişleme üzerinde belli bir etkiye sahip olduğunu iddia ediyor.

Spotify Popüler Olmaya Devam Ediyor

Spotify çok başarılı bir akış hizmetidir ve rakipleriyle birlikte müziğin tüketilme şekli üzerinde çok önemli bir etkiye sahiptir. Ancak, şirket henüz sona erdiği çeyrekte herhangi bir finansal başarı elde etmedi.

Spotify

Spotify Halen Kâr Edemedi

Spotify’ın son çeyreğinde toplam 217 milyon kullanıcısı olmasına rağmen – bunların 100 milyon premium kullanıcısı vardı, ancak inceleme süresi 142 milyon euro kaybıyla sona erdi. Önceki çeyrekte, kâr hala 442 milyon euro idi. Sonuçta, kayıp önceki yıla göre daha anlamlı bir şekilde azalırken, bu 2018 hala 169 milyon avro olarak gerçekleşti.

Şirket kar göstermese de, yatırımcılar üç aylık rakamlara olumlu tepki verdiler, hisse fiyatı yüzde beşin üzerinde arttı – ayrıca 1,51 milyar avroluk satış yapan şirket analistlerin beklentilerini aştı.

Spotify Nedir?

Spotify, dünyadaki sanatçıların milyonlarca şarkıya ve diğer içeriğe erişebilmenizi sağlayan müzik, podcast ve videolar için dijital bir yayın hizmetidir. Müzik çalma gibi normal işlevler ücretsizdir. Ayrıca Spotify Premium’a da yükseltebilirsiniz.