3d printer cover 1

10 kat daha hızlı üretim yapan 3D yazıcı geliştirildi

MIT’de görevli bilim insanları, birkaç ekleme sayesinde 10 kat daha hızlı üretim yapan 3D yazıcı geliştirmeyi başardılar. Yazıcı, üretim süresini saatlerden dakikalara indiriyor.

Boyutlarına ve kullandıkları üretim maddesine göre sistemlerine yüklenen sayısız nesneyi üretebilme kabiliyetine sahip olan 3D yazıcılar, maalesef üretim işleminin içeriğinden ötürü yavaş çalışan cihazlar. Sıradan, basit bir Lego parçasını bile yaklaşık 1 saat içerisinde üreten 3D yazıcılar, MIT’deki bilim insanlarının emekleri sayesinde artık çok daha hızlı çalışabilirler.

Bilim insanları 3D yazıcıları hızlandırabilmek adına yazıcıların uç kısmına birkaç yeni parça eklediler. Cihazın yaklaşık olarak 10 kat daha hızlı üretim yapabilmesini sağlayan bu eklemeler, 3D yazıcıların ve bu cihazlarla üretilen parçaların fiyatının azalmasına yardımcı olabilir.

maxresdefault 8

Eklenen parçalardan ilki polimer üretim maddesini ağız kısmına hızlı bir şekilde iten vida şekilli mekanizma. Üretimin hızlı şekilde devam etmesinde oldukça büyük bir role sahip olan bu parça, aynı zamanda maddenin erime hızını da yükseltiyor.

İkinci parça ise ağız kısmında yer alan lazer. Isının iletimi konusunda son derece verimli olan lazer teknolojisi, üretimin yapılması için gerekli olan eritme işleminin en önemli parçası.

Bu geliştirmelerle 3D yazıcıların daha yaygın olarak kullanılacağını tahmin eden bilim insanları, tekniği geliştirmek ve daha da yüksek hızlara ulaşabilmek adına çalışmalara devam ediyor.