1 Mayis Google 1

1 Mayıs’ta Google Doodle: Google İşçi Bayramı’nı Kutladı

Bugün, 1 Mayıs, sözde “İşçi Bayramı”. Google, ana sayfasında görebileceğiniz yeni bir doodle ile kutluyor.

1 Mayıs İşçi Bayramı için Google Doodle, gerçek Google logosu arasına yerleştirilen zanaat esnafındaki kişileri gösteriyor. İşçi Bayramı, 1 Mayıs 1886 olaylarına dayanılarak kutlanır. O zamanlar, Kuzey Amerika işçi hareketi, sekiz saatlik günün uygulanmasına yardımcı olmak için genel grev çağrısı yaptı. 1923’ten bu yana 1 Mayıs’ta Türkiye’de resmi tatil olarak kutlanmıştır.

Google Ayrıca Çalışma Gününde Çalışıyor

İş günü resmi tatildir, bu nedenle Türkiye’de çoğu insan bugün çalışmak zorunda değildir. Ancak, Google arama motoru bugün ayaklarını yükseltmiyor. Doodle ile Google dayanışmasını kanıtlamak istiyor – tüm servisler doğal olmayan logoya rağmen her zamanki gibi çalışıyor. Seçili yıldönümlerinde, Google, kullanıcılarıyla kutlamak için logosunu değiştiriyor.

1 Mayıs

1 Mayıs İşçi Bayramı

Her yıl, dünya genelinde insanlar, Sosyalist gruplar ve işçi sendikaları tarafından düzenlenen büyük çaplı siyasi protestolar (ödeme duvarı) ile Uluslararası İşçi Günü olarak da bilinen İşçi Günü’nü kutlamaktadır. Pek çok ülkede, Mayıs Günü resmi bir resmi tatildir ve işçiler izin günü.

İşçi Bayramı, işçi sınıfının mücadelelerini ve işçi sendikalarının çabalarını onurlandıran uluslararası bir bayramdır.

Uluslararası İşçi Günü, 1889’da, grevdeki sendika işçileri ve 1886’da Chicago polisi arasındaki kanlı bir çatışma olan Haymarket İşini anmak için Paris’teki ilk Uluslararası Sosyalist Kongresi’nde resmen tanındı.