1 Dakika içerisinde bütün dünyanın internette ne yaptığı belli oldu

Statista tarafından paylaşılan infografik sayesinde bir dakika içerisinde internet dünyasında nelerin yaşandığı görülüyor.

İnternete bir telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden erişim sağlamış olsa bile ucu bucağı olmayan bir dünya olduğunu belirtelim. Bu dünyanın en küçük yapı birimi ise insanlar ve ziyaret ettikleri internet siteleri, mobil uygulamalar veya diğer platformlar oluyor.

Statista, geçtiğimiz yıl internet dünyasında her bir dakika içerisinde yaşanan indirmeler, paylaşmalar, arama ve gönderme işlemlerinin infografiğini paylaştı. Bunla beraber hazırlanan Dijital Ekonomi Pusulası’nda birçok infografiklere erişim sağlayabilirsiniz.

internet

İnfografiğe baktığımızda her bir dakika içerisinde Google’da 3.8 milyon arama işlemi gerçekleşmiş. Instagram’a 65 bin’den fazla fotoğraf yüklenmiş. WhatsApp’ta 29 milyon mesaj gönderimi yapılmış ve 350 binden fazla tweet atılmış. Son olarak ise 210 bin’den fazla snap çekilmiş ve platforma gönderilmiş.

Son olarak YouTube’a geldiğimizde dakikada 400 saatlik video yükleme işlemi yapılırken, Spotify’da ise 1.5 milyon şarkı dinlenmiş. Gerisini daha siz düşünün 🙂